Klantenzone

Autoverzekering

Boek hier je vrijblijvende kennismaking

Autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid

Net zoals voor een auto voor privégebruik ben je voor een bedrijfswagen verplicht om een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid te nemen.

Elk voertuig met nummerplaat dat zich op de openbare weg begeeft, moet verzekerd zijn voor aansprakelijkheid.

De BA autoverzekering is de verplichte minimumdekking en dekt alle schade, zowel lichamelijk als materieel, die met de bedrijfswagen aan derden is toegebracht.

Ook voor een bedrijfswagen kan je de minimumdekking uitbreiden met een omnium, bestuurdersverzekering en bijstandsverzekeringen.

Autoverzekering LV Agency

Wat dekt de BA autoverzekering?

De BA autoverzekering dekt lichamelijke en materiële schade die je toebrengt aan derden. Denk zowel aan andere bestuurders en hun wagen, alsook passagiers en andere weggebruikers.

Ben je verantwoordelijk voor een ongeval? Dan komt je BA-verzekeraar niet tussen voor de schade aan jouw wagen of voor jouw lichamelijke schade.

Aanvullende dekkingen op de BA autoverzekering

Omniumverzekering

Je kan de BA autoverzekering uitbreiden met zowel een grote of full omnium als een kleine of mini omnium.

Een mini omnium dekt bijkomend schade bij brand en diefstal, welke je kan aanvullen met dekkingen voor natuurrampen, glasbreuk en aanrijdingen met dieren.

Een full omnium dekt ook de eigen schade. Denk hierbij aan:
• Schade in fout.
• Schade waar je zelf aansprakelijk voor bent, zoals wanneer je tegen een paaltje bent gereden.
• Schade zonder gekende tegenpartij, zoals vluchtmisdrijf of vandalisme.

Bestuurdersverzekering

Als bestuurder ben je niet automatisch gedekt voor lichamelijke schade bij een ongeval in fout. Hier kan je een aparte ongevallenverzekering of bestuurdersverzekering voor afsluiten.

Pechbijstand

Panne onderweg, of rijdt je wagen na een ongeval niet meer? Dan kan je beroep doen op de pechbijstand als je dit mee afgesloten hebt in je contract.

Rechtsbijstand

Discussie na een ongeval over wie al dan niet in fout is? Dankzij de rechtsbijstand kan je beroep doen op een advocaat indien nodig.

Wie mag met een bedrijfswagen rijden?

Als werkgever kan je zelf kiezen wie je toelaat om met een bedrijfswagen te rijden. Laat deze nuances opnemen in de verzekeringspolis!

Interesse in een offerte op maat? Contacteer ons voor meer informatie.