Klantenzone

Levensverzekeringen voor zelfstandigen

Boek hier je vrijblijvende kennismaking

Levensverzekeringen voor zelfstandigen

Om je toekomst als ondernemer te beschermen, kan je een aantal levensverzekeringen afsluiten. Want wat als je later op pensioen gaat, want het wettelijk pensioen voor zelfstandigen is niet bepaald hoog. Of wat met je nabestaanden als jij plots overlijdt?

Er zijn een aantal interessante levensverzekeringen voor zelfstandigen en ondernemers, zowel voor eenmanszaken als zaakvoerders van vennootschappen.

Happy woman handshaking with insurance agent while being on a meeting with her husband in the office.

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ)

Het VAPZ is een manier voor zelfstandigen om hun wettelijk pensioen aan te vullen. Bovendien is een VAPZ fiscaal interessant, want de bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar als sociale bijdragen.

Elke ondernemer die normale sociale bijdragen betaalt, kan zijn wettelijk pensioen aanvullen met een VAPZ. Binnen een vennootschap kan de vennootschap de bijdragen betalen in naam van de zelfstandige.

Individuele Pensioentoezegging (IPT)

Als zaakvoerder van een vennootschap kan je het VAPZ aanvullen met een IPT. Het zorgt ervoor dat je jouw wettelijk pensioen opkrikt naar het pensioenniveau van een ambtenaar en zo een volwaardig pensioen krijgt.

Pensioenovereenkomst voor zelfstandigen (POZ)

Als zelfstandige met een eenmanszaak kan je het VAPZ aanvullen met een POZ. Net als bij een VAPZ moet je normale sociale bijdragen betalen om een POZ te kunnen afsluiten.

Een POZ is ook fiscaal voordelig. Bovendien krijg je er een mooi rendement op en biedt het extra bescherming voor je nabestaanden.

Gewaarborgd inkomen

Wanneer je als zelfstandige tijdelijk uitvalt door een ongeval of ziekte ben je niet gedekt voor inkomensverlies zoals een loontrekkende. Met een verzekering gewaarborgd inkomen verzeker je jezelf van een maandelijks inkomen.

Meer informatie en advies op maat? Contacteer ons.